Coș de cumpărături
Nu ai niciun produs in cos!
Română
Coș de cumpărături
Nu ai niciun produs in cos!
Soiul Furmint este cel mai răspândit soi din zona viticolă Tokaj. Din acest soi se produc vinuri cu un caracter nemaipomenit de terroir, vinuri Aszú, vinuri recoltă târzie. În cazul maturării folosind tehnica reductivă, vinul este caracterizat prin flori albe, pere, mere verzi, iar în cazul maturării în butoaie de lemn predomină de multe ori fructele tropicale, piersica, gutuia. Pe lângă faptul că acumulează bine zahărul, dispune şi de o structură bună de acizi. Un vin vin de excepţie, a cărui sâmbure s-a născut tot pe porţiunea de hotar Hétszőlő după unirea a şapte terenuri viticole din anul 1502.
„Credem, că prin cultivarea organică putem păstra vitalitatea pământului roditor şi a butucilor de viţă. Pentru ca fiecare sticlă de vin din Hétszőlő să transmită această filozofie, folosim struguri şi boabe botritizate exclusiv din recolta poprie.” (Makai Gergely,vinificator-director viticultură)
Caracteristicile recoltei:
Anul 2012 a fost foarte asemănător anul 2011 în ceea ce proveşte recolta strugurilor. Iarna a trecut fără multe precipitaţii, apoi am avut parte de mult soare, vară caldă şi iarăşi puţine precipitaţii. Sfârşitul verii şi începutul toamnei a fost de asemenea însorit şi cald, astfel recolta a început mai devreme decât de obicei, ceea ce a contribuit la menţinerea structurii de acizi.
Soi: Furmint 100%
Zonă: Muntele Tokaj- Kopasz, panta Hétszőlő, aşezare sudică
Sol: Strat gros de loess cu sol de bază vulcanic
Limită de producţie: 30-35 hl/ha
Vârsta butucilor de viţă: 15-20 ani
Densitatea butucilor: 5500-6000 butuci / ha
Vinificaţie: maturare în butoaie de lemn, battonage
Valabilitate: 6 ani+
Parametri tehnici:
Temperatură de servire: 10-12C°
Soi | Furmint |
Tip | Sec |
Regiune | Tokaj |
Țară | Ungaria |
Anul producției | 2012 |
Capacitate | 0,75 litru |
Alcool | 13,5% |