Coș de cumpărături
Nu ai niciun produs in cos!
Română
Coș de cumpărături
Nu ai niciun produs in cos!
Nu este nici un furnizor
Moşia de struguri Tokaj-Hétszőlő se află în sudul oraşului Tokaj,chiar în inima regiunii viticole Tokaj-Hegyalja. Această moşie este cunoscută la nivel mondial datorită vinurilor unice produse aici şi istoriei foarte bogate. Terenurile de clasa întâi stau la dispoziţia familiilor domnitoare, aristocraţiei din Ungaria şi a iubitorilor de vinuri exclusive de peste 500 de ani. Istoria moşiei a început în anul 1502 prin unirea a şapte terenuri viticole, realizată de familia Garai.
Partea semnificativă a moşiei este alcătuită din porţiunile de hotar categorizate în clasa întâi de către Clasificarea Tokaj din 1772. Acestea sunt cunoscute sub numele de Hétszőlő, respectiv Nagyszőlő. Roca de bază vulcanică este acoperită cu un strat gros de leoss, caracteristic zonei Tokaj, care alcătuieşte structura unitară a pantelor având a poziţie perfect sudică pe o suparafaţă de 55 de hectare.
Solul rar este susţinut de aptitudini climatice excepţionale date de unirea râurilor Tisa şi Bodrog, fiind locul ideal pentru dezvoltarea mucegaiului Botrytis Cinerea.
Furmint este soiul cel mai răspândit (73%) în această zonă, fiind urmat de Frunza de Tei (Hárslevelű) (18%), respectiv Kövérszőlő (5%) şi Muscatul Galben (Sárgamuskotály )(2%).
Pe moşie concepţia de bio este una de bază şi este condiţia principală a durabilităţii pe termen lung.
Nu se află produse pentru această cramă.