Română

0
Coșul meu: 0,00 lei

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs in cos!

Livrare Transport gratuit!
Taxa: 0,00 lei
Total: 0,00 lei

Prețurile includ TVA.

Vezi coșul Plăteşte

Produs adăugat cu succes la coşul dvs.

Cantitate:
Total:

0 articole în coșul dvs. Aveţi un produs în coş.

Valoare total (cu TVA):
Cost livrare  (cu TVA): Transport gratuit!
Taxa: 0,00 lei
Total: (cu TVA):
Continuă cumpararea Finalizează

Tokaj Hetszolo - Bistro Furmint

Nou

40,00 lei

Disponibilitate:

Soiul Furmint este cel mai răspândit soi din zona viticolă Tokaj. Din acest soi se produc vinuri cu un caracter nemaipomenit de terroir, vinuri Aszú, vinuri recoltă târzie. În cazul maturării folosind tehnica reductivă, vinul este caracterizat prin flori albe, pere, mere verzi, iar în cazul maturării în butoaie de lemn predomină fructele tropicale, piersica, gutuia. Familia de vinuri Bistro face parte din generaţia tânără a familiei de vinuri Hétszőlő, şi sunt vinuri reductive şi fructuoase care se pot consuma uşor în timpul săptămânii. Pot fi recunoscute prin numărul 7, care se referă la unirea a şapte terenuri viticole din 1502.

„Credem, că prin cultivarea organică putem păstra vitalitatea pământului roditor şi a butucilor de viţă. Pentru ca fiecare sticlă de vin din Hétszőlő să transmită această filozofie, folosim struguri şi boabe botritizate exclusiv din recolta poprie.” (Makai Gergely,vinificator-director viticultură)

Caracteristicile recoltei:
Anul 2014 a fost un an greu din cauza precipitaţiilor şi a temperaturii mai scăzute decât media obişnuită.  Umiditatea a fost destul de ridicată şi au fost şi câteva furtuni. Cu toate acestea, datorită mai ales cultivării şi atitudinii organice,  butucii de viţă sunt rezistenţi, au rămas sănătoşi, şi astfel am cules struguri frumoşi atât pentru vinurile de tip sec, cât şi pentru cele de tip Aszú. Aceste vinuri dispun de tanini minunaţi, ceea ce permite maturarea indelungată.

Soi: Furmint 100%
Regiune: Muntele Tokaj-Kopasz, aşezare sudică, în principiu panta Nagyszőlő
Sol: Strat gros de loess cu sol de bază vulcanicl
Limită de producţie: 35-40 hl/ha
Vârsta butucilor de viţă: 15-20 ani
Densitatea butucilor: 5500 butuci / ha
Vinificaţie: rezervoare de oţel timp de 7 luni, batonnage, maturare scurtă în sticle
Valabilitate: 5 ani+

Parametri tehnici: 

  •          alcool: 12,5 % vol.
  •          accizi: 7,2 g/l (titrabil)
  •          zahăr: 1,7 g/l (rest de zahăr)


Notă degustare:
Proaspăt, uşor şi revigorant, totodată se simte munca serioasă. Nas de pere, mere verzi şi flori albe. Datorită maturării reductive are un gust fructuos şi un corp mediu. Gust intens, tanini răcoritori, mineralitate plăcută.


Se serveşte cu:
Ca şi aperitiv la un picnic în aer liber, îl recomandăm de asemenea ca baza unui spritz. Însoţitor ideal la salate, legume la grătar cu piept de pui, sau la paste cu roşii, busuioc şi ulei de măsline.

 Temperatură de servire: 12-13C°

Soi Furmint
Tip Sec
Regiune Tokaj
Țară Ungaria
Anul producției 2015
Capacitate 0,75 litru
Alcool 13,5%
Nota 
2016-04-20

furmint

Mirosind paharul am simtit fructe galbene, in special pepene galben. Gustand, aromele de fructe se reintorc cu un caracter de tutii-frutti.

Scrieți-vă propria părere !

Scrieţi o recenzie

Tokaj Hetszolo - Bistro Furmint

Tokaj Hetszolo - Bistro Furmint

Vă rog să așteptați...