Coș de cumpărături
Nu ai niciun produs in cos!
Română
Coș de cumpărături
Nu ai niciun produs in cos!
Acea categorie de vinuri Aszú, în care pe parcursul producerii cantitatea de boabe botritizate înmuiate şi cantitatea de must în care acestea se înmoaie este aproximativ aceaşi. Ne dăm toată silinţa ca în fiecare an să producem un „Aszú 5 puttonyos” cât mai frumos şi serios. Acest vin din recolta anului 2008 este de asemenea unul excepţional, a cărui sâmbure s-a născut tot pe porţiunea de hotar Hétszőlő după unirea a şapte terenuri viticole din anul 1502.
„Credem, că prin cultivarea organică putem păstra vitalitatea pământului roditor şi a butucilor de viţă. Pentru ca fiecare sticlă de vin din Hétszőlő să transmită această filozofie, folosim struguri şi boabe botritizate exclusiv din recolta poprie.” (Makai Gergely,vinificator-director viticultură)
Caracteristicile recoltei:
Pe moşie ciorchinele s-au dezvoltat foarte frumos. După o vară caldă, dar ploioasă a urmat un septembrie la fel de ploios, ceea ce a rezultat o botritizare puternică. Prin atenta şi stricta selecţionare am ales boabe botritizate de o calitate excepţională.
Soi: Furmint 100%
Zona: Muntele Tokaj-Kopasz, regiunile Hétszőlő şi Nagyszőlő
Sol: strat de loess, cu sol de bază vulcanic
Limită de producţie: 15-20 hl/ha
Vârsta butucilor de viţă: 20-25 ani
Densitatea butucilor de viţă: 5500 butuci / ha
Vinificaţie: boabe botritizate înmuiate în must, maturate în butoaie de lemn 2 ani
Valabilitate: 35 ani+
Parametri tehnici:
Notă degustare:
„Culoare aurie. Nas deplin şi intensiv de caise, mango şi plante medicinale uscate, cu note de botrytis. Un vin dezvoltat. Gustul se aseamănă cu bomboana de plante medicinale în care predomină muşeţelul şi mierea. Dintre fructe descoperim gustul caiselor coapte, a merelor galbeni, a perelor şi al migdalelor. Cantitatea de zahăr este completată de tanini răcoritori de citrice. Maturarea în butoaie de lemn îşi pune de asemenea amprenta pe gust, conferind acestuia o notă de nugat.Caracterul de botrytis este unul hotărât. Un vin elegant, complex, cu caracter şi structură frumoasă, echilibrat şi armonios. Final frumos.” - Vinoport.hu
Se serveşte cu:
Datorită fructuozităţii şi taninilor eleganţi nu trebuie categorizat neapărat ca un vin de desert. Se poate servi cu ficat de raţă cu pere sau cu medalioane de porc cu sos de fructe (ananas sau caise usate)
Temperatură de servire: 12C°
Soi | Aszu |
Tip | Dulce |
Regiune | Tokaj |
Țară | Ungaria |
Anul producției | 2008 |
Capacitate | 0,5 litru |
Alcool | 11% |