Română

0
Coșul meu: 0,00 lei

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs in cos!

Livrare Transport gratuit!
Taxa: 0,00 lei
Total: 0,00 lei

Prețurile includ TVA.

Vezi coșul Plăteşte

Produs adăugat cu succes la coşul dvs.

Cantitate:
Total:

0 articole în coșul dvs. Aveţi un produs în coş.

Valoare total (cu TVA):
Cost livrare  (cu TVA): Transport gratuit!
Taxa: 0,00 lei
Total: (cu TVA):
Continuă cumpararea Finalizează

Tokaj Hetszolo - Bio Furmint

Nou

41,00 lei

Disponibilitate:

  • Alb
  • Sec

Furmint este cea mai răspândită varietate a regiunii Tokaj. Din aceasta se pot produce vinuri minunate de terroir, late harvest si  aszú. Un vin excelent de la Podgoria Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok, a cărui nucleu, terenul cu sol loess denumit Hétszőlő a fost creat în 1502 contropind 7 parcele.

 

„Credem că prin cultivarea organică putem păstra vitalitatea solului şi a viţelor de vie. Ca fiecare sticlă de vin  Hétszőlő să transmită această filozofie, folosim numai struguri şi boabe de aszú produs de noi.” (Makai Gergely, director)

 

Viticultură organică

Pe terenul Hétszőlő a fost o pauză de aproape 40 de ani în cultivarea strugurelui. Din această cauză la replantare podgoria a pus mare accent pe protecţia mediului şi folosinţa scăzută a chimicalelor. Faptul că terenul a fost neatins de chimicale până la începutul anilor 90 este o valoare care trebuie prezervată. Hétszőlő nu a folosit erbicide sau îngrăşăminte artificiale. Filozofia s-a cristalizat în 2009, când a început transformarea întregului teren în cultivare organică. Podgoria are compost propriu şi un sol mai bogat pe toată suprafaţa deţinută.

 

Varietate: Furmin 100%

Teren: Nagyszőlő, Hétszőlő, orientate spre sud

Sol: pătură de loess, pe fond de dacit

Limita de recoltă: 50-55 hl/ha

Vârsta viţelor de vie: 20-25 de ani

Densitate viţelor: 5500-6000 viţe / ha

Maturare: 7 luni în butoi, batonnage

Durata de depozitare: 5 ani +

 

Anul producerii:

2016 a început bine, şi până în august am sperat că se va putea repeta recolta din 2013. După o primăvară frumoasă şi o vară cu soare şi ploaie în proporţie excelentă speranţele noastre au fost apropae distruse de o grindină în august. Pierderea a fost de aporape 50%. Din fericire furmintul sec a fost excelent şi recolta târzie a ieşit bine, dar din păcate nu am avut botrytis.

 

Parametri tehnici:

Alcool: 13,5 %

Acid: 7,5 g/l (titrabil)

Zahăr: 2,2 g/l (rezidual)

Drojdie: fermentare spontană. Fără enzime şi aditive

 

Descrierea vinului:

Aroma tenantă şi elegantă deţine note de fructuozitate şi un pic de mineralitate. În gură este urmat de o fructuozitate frumoasă şi o aciditate proaspătă. Seamănă în stil cu vinul din 2015, dar este mai proaspăt şi vioi.

Temperatură recomandată: 12-14 C°

Soi Furmint
Tip Sec
Regiune Tokaj
Țară Ungaria
Anul producției 2016
Capacitate 0,75 litru
Alcool 13,5%

Scrieţi o recenzie

Tokaj Hetszolo - Bio Furmint

Tokaj Hetszolo - Bio Furmint

Produse vizualizate

Vă rog să așteptați...