Cabernet Sauvignon şi Merlot sunt două soiuri de struguri prezente de mult timp în România care s-au adaptat foarte bine zonei Drăgăşani, dând naştere unor vinuri deosebite. Acest cupaj legendar a fermecat de-a lungul secolelor cu aromele sale irezistibile.
|
Cabernet Sauvignon |
Merlot |
Dimensiunea parcelei |
2 ha |
2 ha |
Vechimea parcelei |
4 ani |
3 ani |
Poziţie |
Plantaţie E-V pe coastă de deal |
Plantaţie E-V pe coastă de deal |
Aspecte geologice şi caracteristici |
Sol argilos şi calcaros care reţine umiditatea şi previne seceta |
Sol argilos şi calcaros care reţine umiditatea şi previne seceta |
Recoltă şi vinificaţie:
- Recoltarea se face manual, în lădiţe de 18 kg, pentru ca strugurii să rămână cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi sănătoşi
- Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare
- Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne asigura că au fost culeşi numai cei copţi şi sănătoşi
- Pentru 90% din struguri ciorchinii sunt îndepărtaţi înainte de fermentarea la temperatură controlată
- Soiul Cabernet Sauvignon reprezintă 60% din acest cupaj în timp ce soiul Merlot completează restul de 40%
- 50% din Merlot şi din Cabernet este maturat timp de 14 luni in butoaie frantuzesti noi din stejar
Degustare:
- Culoarea acestui cupaj este rubiniu inchis profund
- Acest vin are un buchet puternic de coacăze negre proaspete şi violete cu o uşoară notă de ciocolata
- Gustul său generos şi intens fructat este îmbrăcat într-o subtilă notă de cafea proaspăt prăjită
- Taninii mătăsoşi şi copţi asigură vinului un potential bun de învechire
Recomandări privind servirea:
- A se servi la 18°C
- Acompaniază foarte bine carnea de vită la grătar
- Puteţi degusta acest vin şi alături de zucchini şi ciuperci
Soi |
Cuvee |
Tip |
Sec |
Regiune |
Drăgășani |
Țară |
Romania |
Anul producției |
2011 |
Capacitate |
0,75 litru |
Alcool |
14% |