Acest soi unic şi interesant îşi are originile în solul din Drăgăşani, unde şi-a dezvoltat caracteristicile unice la maxim.
|
Negru de Drăgăşani |
Dimensiunea parcelei |
3 ha |
Vechimea parcelei |
3 ani |
Pozitie |
Plantaţie E-V pe coastă de deal |
Aspecte geologice şi caracteristici |
Sol argilos şi calcaros, care reţine umiditatea protejând solul de secetă. |
Recoltă şi vinificaţie:
- Recoltarea se face manual, în lădiţe de 18 kg, pentru ca strugurii să rămână cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi sănătoşi.
- Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare.
- Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne asigura că au fost culeşi numai cei copţi şi sănătoşi.
- Pentru întreaga cantitate de struguri ciorchinii sunt îndepărtaţi înainte de a începe fermentarea lor la temperatură controlată.
- 35% din volumul total de vin este maturat în butoaie de stejar (50% noi) timp de 14 luni.
Degustare:
- Culoarea acestui vin este violet închis, profund.
- Vinul dezvoltă un buchet intens cu nuanţe de condiment, arome de fructe negre precum cireşe negre şi afine şi o notă de liliac.
- Gustul său este mătăsos, cu arome puternice de cireşe şi o notă uşoară de piper proaspăt.
Recomandări privind servirea:
- Vă sfătuim să-l degustaţi la o temperatură de 18 °C.
- Acompaniază foarte bine pieptul de raţă.
- Vă recomandăm să serviţi acest vin alături de paté de iepure sălbatic sau fazan.
- Puteţi încerca acest vin şi alături de carne fiartă în sos de vin.
Soi |
Negru de Dragasani |
Tip |
Sec |
Regiune |
Drăgășani |
Țară |
Romania |
Anul producției |
2012 |
Capacitate |
0,75 litru |
Alcool |
15% |