Prospeţimea vinurilor reductive nu poate fi egalată. Azi prezentăm o compoziţie şvabă.
Vinul White provine din „podgoria Budapestei”, din Etyek. În aromă se simte o aromă vibrantă de fructe şi note florale, în gust pere, citrice, grapefruit. Acizii proaspeţi dau prospeţime şi structură vinului, făcându-l uşor de băut. Gustul remanent este lung, plăcut.
Ciorchinii de Fetească Regală şi Pinot Gris se culeg în mod selectiv şi manual. Prelucrarea strugurilor este delicată şi acum începe şi secretul producţiei reductive de vin: fermentarea se face la temperaturi joase, în butoaie de oţel închise ermetic, protejate de oxigen. După câteva săptămâni de maturare, vinul ajunge pe rafturi, la timp pentru ospăţul de ziua Sfântului Martin.
Viţa de vie creşte pe un sol brun roşcat de pădure, pe un strat de calcar, cu un balans bun de apă. Fetească Regală a crescut pe Dealul Bătrân, Pinot Gris în Valea Frumoasă şi pe Dealul Mare.
Recomandăm consumul la 8-10 ºC, ca aperitiv şi lângă paste, dar este perfect şi pentru şpriţ şi ca însoţitor lângă convorbiri în seri plăcute.