Vă invităm cu drag la Restaurantul Gondűző pentru degustarea de vinuri de la Crama Tokaj Hétszőlő.
Vinurile de jos vor fi prezentate de Tamas Oroszlan director de vanzari al cramei Tokaj Hétszőlő:
Tokaj Hétszőlő – Bistro Furmint 2015
Tokaj Hétszőlő – BIO Furmint 2016
Tokaj Hétszőlő – Bistro Muscat Lunel 2014
Tokaj Hétszőlő – Furmint Selection 2012
Tokaj Hétszőlő – Late Harvest Hárslevelű 2015
Tokaj Hétszőlő – 5 Puttonyos Aszú 2013
Moşia de struguri Tokaj-Hétszőlő se află în sudul oraşului Tokaj,chiar în inima regiunii viticole Tokaj-Hegyalja. Această moşie este cunoscută la nivel mondial datorită vinurilor unice produse aici şi istoriei foarte bogate. Terenurile de clasa întâi stau la dispoziţia familiilor domnitoare, aristocraţiei din Ungaria şi a iubitorilor de vinuri exclusive de peste 500 de ani. Istoria moşiei a început în anul 1502 prin unirea a şapte terenuri viticole, realizată de familia Garai.
Partea semnificativă a moşiei este alcătuită din porţiunile de hotar categorizate în clasa întâi de către Clasificarea Tokaj din 1772. Acestea sunt cunoscute sub numele de Hétszőlő, respectiv Nagyszőlő. Roca de bază vulcanică este acoperită cu un strat gros de leoss, caracteristic zonei Tokaj, care alcătuieşte structura unitară a pantelor având a poziţie perfect sudică pe o suparafaţă de 55 de hectare.
Pe moşie concepţia de este una de bază şi este condiţia principală a durabilităţii pe termen lung.
Locul și data degustării:
Restaurantul Gondűző, vineri, 5 mai, ora 19.00
Taxa de intrare: 40 RON
Limba evenimentului: maghiară